Hem
Mottagare ROLF LUFT AWARD 2024 utsedd
VÄLKOMMEN NOMINERA till Rolf Luft Award 2025
STIPENDIUM - unga diabetesforskare 2023
AKTUELLA BÖCKER om att leva länge och väl samt om typ 2 diabetes
Om stiftelsen och Professor RolF Luft
STYRELSEN
Varför så viktigt?
GE EN GÅVA
Sponsorer
Aktiviteter
Press
Kontakt

Lev länge och väl - Norstedts förlag

Professor Kerstin Brismar berättar i sin bok Lev länge & väl hur personer i medelåldern och uppåt som kanske drabbats av vällevnadssjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och sömnsvårigheter med enkla små livsstilsförändringar kan må bättre. Författarna Kerstin Brismar och Marit Andersson informerar om vikten av bra kost, fysisk aktivitet, återhämtning och sömn. Men även om det är fördelaktigt att tidigt lägga grunden för en bra livsstil, är det aldrig för sent att vid högre ålder stegvis införa hälsofrämjande förändringar och förebygga hälsoproblem. När det gäller kosten är rekommendationen att äta en nordiskt anpassad medelhavskost och ett minskat ”ätfönster”, som innebär att det går flera timmar mellan måltiderna så att matsmältningen får vila längre sammanhängande tid under dygnet.  

Koll på diabetes Typ 2 - Bonnier Fakta

   Författarna Kerstin Brismar och Harriet Wallberg är båda läkare och forskare inom diabetes och skriver sakkunnigt och lättläst om ett komplext sjukdomsområde. En stor del av boken fokuserar på allt som kan göras på egen hand för att få blodsockernivåerna hanterbara genom kosten, motionen, sömnen och  stressen. Avsnittet om kostråd kommer sannolikt att revideras något framöver efter resultat från nyare forskning.  Typ 2 diabetes finns i olika varianter. Här beskrivs de olika varianterna med sina respektive behandlingar och risker för följdsjukdomar.  Som på alla områden krävs också individuell anpassning. Boken är lättillgänglig med många pedagogiska figurer och scheman. Håll koll på diabetes typ 2 kan även  rekommenderas till anhöriga som får råd och tips hur de kan stötta sjuka till en hälsosammare livsstil och att förebygga sjukdom.
Böckerna säljs i bokhandel och via Adlibris och Bokia på nätet. Böckerna finns även som ljudböcker.
Uppdaterat 2022-12-01
Utskriftsvänlig sida
Rolf Lufts Stiftelse för Diabetesforskning • Rolf Lufts Foundation for Diabetes Research • www.rolfluftdiabetesfond.seinfo@rolfluftdiabetesfond.se • Bankgiro 5799-9559
Provided by Webforum